Родната прокуратура взе решение по важен казус. Софийска градска прокуратура прекрати

...
Родната прокуратура взе решение по важен казус. Софийска градска прокуратура прекрати
Коментари Харесай

Прокуратурата прекрати производството срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов

Родната прокуратура взе решение по значим проблем. 

Софийска градска прокуратура приключи производството против предприемача Пламен Бобоков и секретаря на президента Пламен Узунов за търговия с въздействие. Според държавното обвиняване е било открито, че действията не съставляват закононарушения, излиза наяве от известие на прокуратурата, написа

Двамата бяха упрекнати в незаконен сговор за предаване на поверителна интернационална информация, като досъдебното произвеждане беше белязано от влизане на прокурори и на Бюрото за отбрана в Президентството през 2020 година, което провокира митинги против властта.

" Софийска градска прокуратура с разпореждане приключи наказателно произвеждане, водено против П.У. и П.Б. Делото, което е прекъснато, е формирано на 18 юни 2020 година и е водено за закононарушение по член 321, алинея 6 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието са събирани и проверявани доказателства за това дали за времето от месец ноември 2019 година до края на месец януари 2020 година е сговорено да бъдат осъществявани в страната или чужбина закононарушения по член 304б от Наказателен кодекс, за които е планувано наказване отнемане от независимост повече от 3 (три) години и посредством които се цели да се набави имотна полза или да се упражни незаконно въздействие върху активността на орган на властта.

В хода на следствието в качеството на обвинени са били привлечени П.Б. и П.У. - за незаконен сговор (чл. 321, алинея 6 от НК) и за закононарушения по работа (чл. 282, алинея 2 от НК).

От събраните при изискванията и по реда на Наказателно-процесуален кодекс доказателства е било открито, че действията не съставляват закононарушения ", гласи информацията, публикувана от пресцентъра на прокуратурата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР